thank you 4 join me :D

Monday

berpuding roti kukus :D



assalam guys!salam ramadhan ke-10 alhamdulillah yey!cepatkan hehhe..kalau taknak rasa macam lambat sangat nak raya jangan la korang dok hitung hari-hari dah bapa hari posa hahha cettt~
 jap hari ni nak tunjuk kat angpa suma kepakaran saya huahuahuahua *gelak belagak* dush! takla...bukan kepakaran tapi kejakunan hakhakhak orang len dah pakar sampai takyah tengok resepi bahan-bahan segala tapi wa baru nak try buat *malu* nasib bek menjadi ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
rajinnya raihan.....sebab??bakal MIL wa nak bagi lauk buka so ken la balas kennnnnn kang kata PEMALAS kena reject xmasal-masal nangeh 100 lagu kang hahahha so dengan masa yang terlebih banyak di hari minggu nak try 1 resepi dah behabuk simpan tapi lum try
jom kita berpuding roti kukus nomnomnomnomnom...

 taraaaaaaaaaaaaaa.........!after 45minit mengukus sempat lelap depan tv *kaki tido ok*

kecomotan yang tepampang tu sebab mak wa dah belasah xnyompek-nyompek wa nak snap hehhe
ayah lak kata kismis patutnya tenggelam ni terapung pandai lagi ayah buat kueh cettt *malu lagi*

eleh takpejanji yey!superb! hehhehe my bakal FIL kata sedap 5 bintang huahuahua : P
tapi...punya la ngap-ngap wa ni buh kismis xgaul before tenggek ateh kukus bila dah masak haaa terapung cisss! takpe-takpe tunggu next time lalalalallala


who those yang berminat nak try and tak tau resepi i'll give u'll :D

roti - 6-7 keping (racikkan kecik-kecik)
susu cair - 1 tin
telur - 1 biji
gula - secukup rasa korang
esen vanilla - 1sdk
butter / margerin - 1 sdb
garam - secubit je

** kalau nak tambah kismis ke coklat ke pe je la ikut suka korang ye :D


cara-caranya :


1. rendam roti + susu cair
2. telur + gula + butter + esen vanilla + garam gaul sampai sebati
3. no.2 tadi masukkan dalam no.1 gaul rata
4. kalau korang nak tambah pape masukkan je then gaul rata
5. loyang jangan lupa sapu butter tau bia tak melekat bila nak keluarkan
6. kukus 45 minit tapi korang cek la ye kalau lum masak kukus lama sikit
7. done!

simple je kan........................let's try yourself :D


2 comments:

Cik Rongoks said...

huhuhu..ok la tu kan. mesti suka bakal MIL tu dpt menantu pndai masak.

cik a'an thanx to readers :) said...

hahahhahah pndai la sgt........

jom survey :D