thank you 4 join me :D

Monday

hari keberitaan :D


assalam suma......hehhe dah lama tak menaip yo :D
hari ni rasa nak menaip sangat-sangat sebab de gud news! yey! 1st of all SALAM NUZUL QURAN

Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini.

Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M.

Perkataan "Nuzul" bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.

Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada Surah Al-Alaq.
*******************************************************

haaa ke-2 lak nak say thank U kat YUYU sebab random.org dia pilih saya sebagai pemenang segmen saya-nak-kad-raya-dari-yuyu yey!! dapat kad araya yey! tQ yuyu.... ;)

ok yang ke-3 nak story pasal story yang suma orang tengah bercerita opcos pasal Dato Lee Chong Wei huhuhu rasa nak menangeh sama tengok dia menangeh...ohh wiraku don't sad-sad coz u're d' best hukhukhuk..pape pun emas ke perak ke gangsa ke Chong Wei tetap yang terbaik  tuk MALAYSIA
go Dato go!!
kami bangga dengan Dato Lee Chong Wei ;)

yang last sekali.........ohhh si BOLT walaupun kamu gelap kamu tetap berjaya membuatkan saya kagum dengan kelajuan kamu hikhikhik....i love sport!*sedih bila dah tinggalkan dunia trek jalur-jalur tu*
** p/s : pic dapat random dari FB hehehhe tQ :D


No comments:

jom survey :D